OLIVENOLIE-BAROMETRENE ER LANDET!

Hos Tommaso har vi nogle fuldstændig fantastiske ekstra jomfruolivenolier. Olierne kan noget forskelligt, og det synes vi er vigtigt ,at du ved, når du står i køkkenet og steger, marinerer, blander og bager.

Vi går meget op i, at vores sortiment giver dig en bredde, så du kan bruge den sunde olie i flere dele af din madlavning. Når du skifter din smør og andre olier ud med olivenolie, så nedsætter du allerede der risikoen for hjertekarsygdomme og har en antiinflammatorisk effekt - hvis du bruger olierne korrekt. Og derfor skal du da have en guide til dette.

I skrevne stund har vi 6 forskellige olier fra Olifa-familien og en olie med trøffel fra Savini-familien.

Vi har lavet en kort beskrivelse af hver olie og en række forskellige barometre, så du er bedst muligt guidet til at finde lige den olie, du skal og vil bruge.

Oliven-olien

Denne olie et et fint mix af raffinerede olier og med en høj procent af jomfruolivenolie. Olien har et højt rygepunkt, der gør olien perfekt til stegning.

 D.O.P. Valpolicella

Særlig behagelig olie for ganen. Denne olie har en særlig frugtig smag med noter af sød mandel og et lavt syreindhold. Det høje indhold af klorofylinhold, der giver olien en karakteristisk farve i den lidt grønlig-gule nuance, holder olien frisk i længere tid. Olien er særligt velegnet til tilberedning af kogte fødevarer og også til at give rå råvarer et ekstra pift.

Økologisk olie

Denne olie er økologisk og er en smule mindre frugtig end Valpolicella-olien. Den er koldpresset for at bevare dens egenskaber, og har en smule grøn i farven. Olien har en afbalanceret og moderat frugtig smag, der egner sig perfekt til enhver brug i køkkenet, hvor økologien er i højsæde.

Puglia IGP

 

Denne olie fra hælen af Italien er harmonisk, moderat urte- og frugtig smag med afbalancerede bitre og krydrede noter af græs, artiskok, umoden tomat og et delikat strejf af frisk mandel. De velafbalancerede, let krydret og bitre egenskaber bevarer de karakteristiske aromaer intakte, hvilket gør denne olivenolie harmonisk, så snart olivenene presses.

Classico

Olien er af høj kvalitet med en krydret og lidt bitter smag og en duft af urter. Den smager ganske enkelt helt formidabelt i en dressing, eller som dressingen i sig selv over en lækker sommer salat.

Terre di Olifa

Denne olie er vores high end af alle vores high end ekstra jomfruolivenolier. Terre di Olifa kommer fra oliventræerne i det bakkede område, Valpantena tæt på Verona. Olien er meget "sansende" og værdsat af de mest sofistikerede og kræsne ganer. Olien fremstilles ud fra traditionelle metoder for olieudvinding. Oliven til Terre di Olifa er håndhøstede og derefter koldpressede. Smagen er behagelig, frugtagtig og vegetabilsk præget af urteagtige noter for en forfrisket mild krydret smag. Oliens harmoniske, velafbalancerede gane og lave syrlighed gør olien til et krydderi i sig selv, der frem for alt skal bruges i sin rå form for at forstærke smagen af de traditionelle middelhavsretter og moderne retter.

BUON APPETITO!

  

KRYDDER- & BITTERHEDS-BAROMETER

Bitterhed og en krydret smag er tegn på høj kvalitet i en ekstra jomfruolivenolie. Den bitre, krydrede og frugtagtige smag vil altid være tilstede og afbalanceret i en ekstra jomfruolivenolie af høj kvalitet. Det er antioxidanten polyfenol, der giver smagen og i de årgange, hvor der er ekstra mange af disse antioxidanter, så er der også ekstra meget smæk på smagen.

Hvis olien er for kraftig for dig, så kan du altid lade olien få ilt, sollys og varme. Men du kunne jo også bare bruge vores barometer til at finde den olie, der er lige så kraftig, som du gerne vil have den.

Du får vores barometer lige her fra mindst til mest bitter og krydret.

 

KVALITETS-BAROMETER

Det er lidt af en tilsnigelse af lave et barometer på kvaliteten af vore ekstra jomfruolivenolier. For faktisk har 5 af olierne 5 ud af 5 stjerner. Kun olivenolien til stegning har en stjerne mindre, og det er simpelthen fordi, den ikke er 100% ekstra jomfruolivenolie, men til gengæld har et højere rygepunkt, hvilket gør den ideel til stegning. Så får du nemlig stadig de bedste ting fra olien.

Rigtig god fornøjelse med olierne!

Tommaso

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres inden offentliggørelse