april 23, 2023
Pollo al Cacciatore – ”Jærgens kyllingret”
Pollo al cacciatore er en typisk toscansk ret, traditionelt tilberedt i en terracotta gryde med karamelliserede løg, kapers, oliven, tomater og urter. Som en sidste touch tilsættes stegte kartofler også til gryden.
Ingredienser (til 8 personer):
- 12 grønne oliven fra Olifa, udstenede
- 1 stilk selleri, hakket
- 2 løg, skåret i skiver
- ½ kop vand
- 2 tsk hvidt sukker
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie fra Olifa
- 1 (1 kg) hel kylling, skåret i stykker
- 4 modne tomater i tern
- 1 bundt frisk basilikum, hakket
- Saften fra en citron
- 2 spsk kapers fra Olifa
- salt og kværnet sort peber efter smag
- ¼ kop ekstra jomfruolivenolie, eller efter smag
- 5 kartofler, skrællet og skåret i tern
Sådan gør du
- Bring en lille gryde vand i kog. Tilsæt oliven og selleri; lad det simre, indtil selleri er lysegrønt, cirka 30 sekunder. Dræn godt af.
- Kom løg, vand og sukker i en gryde ved middel varme. Dæk og kog under omrøring af og til, indtil løgene er bløde og karamelliserede, cirka 30 minutter.
- Opvarm 1 spsk olivenolie i en stor stegepande over medium varme. Kog kyllingestykkerne, indtil de er brune, cirka 4 minutter på hver side.
- Overfør kyllingestykker til en stor gryde; tilsæt oliven, selleri, karamelliserede løg, tomater, basilikum, citronsaft, kapers, salt og peber. Dæk og kog over medium varme, indtil kyllingen ikke længere er lyserød i midten, cirka 1 time.
- Opvarm 1/4 kop olivenolie i en dyb stegepande. Tilføj kartofler; kog og rør, indtil de er sprøde og gyldenbrune, cirka 10 minutter. Rør kartoflerne i gryden kort før de tages af varmen.
Buon Appetito!