Pollo al Cacciatore – ”Jærgens kyllingret”

Pollo al cacciatore er en typisk toscansk ret, traditionelt tilberedt i en terracotta gryde med karamelliserede løg, kapers, oliven, tomater og urter. Som en sidste touch tilsættes stegte kartofler også til gryden.

 

Ingredienser (til 8 personer):

 

Sådan gør du

  • Bring en lille gryde vand i kog. Tilsæt oliven og selleri; lad det simre, indtil selleri er lysegrønt, cirka 30 sekunder. Dræn godt af.
  • Kom løg, vand og sukker i en gryde ved middel varme. Dæk og kog under omrøring af og til, indtil løgene er bløde og karamelliserede, cirka 30 minutter.
  • Opvarm 1 spsk olivenolie i en stor stegepande over medium varme. Kog kyllingestykkerne, indtil de er brune, cirka 4 minutter på hver side.
  • Overfør kyllingestykker til en stor gryde; tilsæt oliven, selleri, karamelliserede løg, tomater, basilikum, citronsaft, kapers, salt og peber. Dæk og kog over medium varme, indtil kyllingen ikke længere er lyserød i midten, cirka 1 time.
  • Opvarm 1/4 kop olivenolie i en dyb stegepande. Tilføj kartofler; kog og rør, indtil de er sprøde og gyldenbrune, cirka 10 minutter. Rør kartoflerne i gryden kort før de tages af varmen.

 Buon Appetito!

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres inden offentliggørelse