RISOTTO AL AMARONE & ZUCCA (Græskar)
RISOTTO AL AMARONE & ZUCCA (Græskar)
Retten er skabt af vores gode ven, kokken Luca Della Via, fra restauranten Antica Bottega dei Vini i det smukke centrum af Verona. Han har delt en af de yderst populære retter fra menukortet ”Risotto al Amarone”den er yderst anbefalelsesværdig!
Opskrift til 4 personer
INGREDIENSLISTE:
240 g. ris (Carnaroli/ Risottoris)
500 ml. Allegrini Amarone della Valpolicella vin
200 g. græskarcreme
100 g. græskartern
60 g. smør
50 g. parmesanost
1 stk. grøntsagsbouillonterning eller 2 tsk.
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE:
Græskarcreme
Skræl og rens græskarret ved at fjerne skrællen og de indre kerner.
Skær græskarret i skiver.
Bag græskarterne i ovnen ved 145 grader i 40 minutter.
Blend til det er cremet, og smag til med salt og peber.
Risotto
Rist risene i en gryde med 10 gram smør.
Opvarm amaronen separat og tilsæt den til de ristede ris, når de koger.
Lad amaronen koge ind mens du rører i blandingen med en træske, indtil vinen er kogt helt ind.
Tilsæt grøntsagsbouillonen for at afslutte kogningen.
Når der er 5 minutter tilbage af kogningen tilsættes græskarcremen og græskartern
Når risottoen er kogt (ca. 16-18 minutter) tages det af varmen og piskes tilsat smør og parmesanost.