RISOTTO AL AMARONE & ZUCCA (Græskar)

RISOTTO AL AMARONE & ZUCCA (Græskar)

RISOTTO AL AMARONE & ZUCCA (Græskar)


Retten er skabt af vores gode ven, kokken Luca Della Via, fra restauranten Antica Bottega dei Vini i det smukke centrum af Verona. Han har delt en af de yderst populære retter fra menukortet ”Risotto al Amarone”den er yderst anbefalelsesværdig!

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSLISTE:

240 g. ris (Carnaroli/ Risottoris)
500 ml. Allegrini Amarone della Valpolicella vin
200 g. græskarcreme
100 g. græskartern
60 g. smør
50 g. parmesanost
1 stk. grøntsagsbouillonterning eller 2 tsk.
Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Græskarcreme

Skræl og rens græskarret ved at fjerne skrællen og de indre kerner.

Skær græskarret i skiver. 

Bag græskarterne i ovnen ved 145 grader i 40 minutter.

Blend til det er cremet, og smag til med salt og peber.

Risotto

Rist risene i en gryde med 10 gram smør.

Opvarm amaronen separat og tilsæt den til de ristede ris, når de koger.

Lad amaronen koge ind mens du rører i blandingen med en træske, indtil vinen er kogt helt ind.

Tilsæt grøntsagsbouillonen for at afslutte kogningen.

 

Når der er 5 minutter tilbage af kogningen tilsættes græskarcremen og græskartern

Når risottoen er kogt (ca. 16-18 minutter) tages det af varmen og piskes tilsat smør og parmesanost.

 

 

Buon Appetito!

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres inden offentliggørelse