Tiramisu - som farmor lavede den
San Marco Junior-familien har været så søde at dele deres fantastiske opskrift på deres Tiramisu, der har overlevet i generationer. Så nu kan du også få den italienske dessert stemning lige hjem i dit køkken. Opskriften er til 12 personer.
2 dl. blommer
12 spsk. sukker
1 kg. mascarpone
2,5 dl. piskede æggehvider
3 pakker ladyfingers
Espressokaffe ca. 1/4 liter til at dyppe ladyfingers i.
Cacaopulver til pynt.
Æggeblommer og sukker piskes sammen.
Mascarponen vendes i æggesnapsen.
Ved siden af piskes æggehvider til de er stift pisket og herefter vendes æggehviderne i massen.
Væd ladyfingers i espressokaffen og læg dem ved siden af hinanden i bunden af et fad.
Stænk ladyfingers med marsalavin. Hæld halvdelen af mascarponemassen henover ladyfingers - og gentag processen i 2 lag med et nyt lag kaffe vædet ladyfingers. Slut af mascarponemassen på toppen og drys/pynt med cacao.
Hemmeligheden bag en god tiramisu er gode råvarer - og allervigtigst en top kvalitet mascarpone fra Foresti. Vi bruger også en rigtig god marsala (Florio, Veccioflorio Marsala Superiore Secco 2017).