I 2007 fik Emil Hallfreðsson en mulighed for at tage sin professionelle fodboldkarriere til udlandet og sammen med konen Ása María Reginsdóttir besluttede de at hive de islandske rødder op og drage længere sydpå til Italiens varme og skønhed. Denne rejse begyndte i Verona, hvor de blev hilst velkommen ind i det italienske samfund. De dedikerede deres tid til fuldt ud at fordybe sig i Italien ved at lære sproget, livsstil, opdrage to børn efter deres værdier og omfavne det italienske køkken helhjertet. I køkkenet har sundhed altid spillet en central rolle på grund af Emils karriere og Ásas engagement i en sund livsstil, som begge kræver næringsrige og naturlige diæter. Ása har altid haft en lidenskab for at lave mad og skabe retter, der er lækre, men også enkle og nærende.

Da de flyttede til Italien, opdagede hun, hvor perfekt dets køkken harmonerer med hendes egen holdning til mad, da italienere ofte kun bruger få ingredienser af højeste kvalitet og gerne hentes friskt fra lokale italienske marker. Da Emil skiftede fodboldklub flere gange i Italien, fik de chancen for at rejse rundt i landet, udforske dets forskellige regioner og lære mere om værdien af ​​premium og rene ingredienser, når man laver mad. For hver by og landsby, de besøgte, voksede Ásas påskønnelse af Italien og dets køkken, og hun blev inspireret til at fortælle det, hun havde opdaget, med resten af ​​verden. Derfor begyndte de denne rejse sammen med deres nære venner Francesco Allegrini og Paola Sartori - ejerne af den respekterede Allegrini Winery. Sammen skabte de OLIFA, et brand dedikeret til at introducere verden til Italiens fineste og reneste produkter. Dedikeret til at vise, at mad af høj kvalitet kan være både enkel og sund. At give tilbage til det land, der er blevet deres hjem. At dele deres passion for det italiensk køkken med verden.